Popoví zpěváci, zpěvačky a skupiny

Madonna- královna popu. Kdo by ji nznal. Tahle již 56 letá dáma je považována za nejůspěšnější zpěvačku všech dob. Je dokonce i v Guinesově knize rekordů, a to jako zpěvačka s největším příjmem na světě. Mezi její neznámější písničky patří třeba Like A Virgin nebo Girl Gone Wild, a já se přiznám, že třeba písničku Girl Gone Wild si taky občas poslechnu. :)

Michael Jackson. Není snad nikoho, kdo by ho neznal. Je to slavný americký zpěvák a skladatel. Jako maý kluk založil se svými bratry skupinu Jackson 5, a byli celkem úspěšní. Ale ta největší sláva přišla, když Michael začal zpívat sólově. Jeho desky Thriller a Bad patří mezi velice víznamné desky v oblasti popu.

Katy Perry.  Je to americká popová zpěvačka, která si dokonce  sama píše texty. Povrvé Dobyla první příčku  v americké hitparádě s písničkou I Kissed a Girl. Jako první zpěvačce se jí podařilo obsadit první příčku v americké hitparádě s pěti za sebou vydánými písničkami  z alba Teenage Dream. Katy určitě patří k mým oblíbeným zpěvačkám.

Ed sheeren. Je to anglický zpěvák a textař, ktyrý je sice mladý, ale nadaný. Pozornost si získal zejména díky písničkám The A Team a Lego House. Jeho debutové album bylo vydáno v roce 2011 a v Anglii bylo platinově oceněno.

Maroon 5. Americká pop rocková hudební skupina z Los Angeles, která hraje od roku2002. Mezi jejich hity patří třeba Moves Like Jager, který nazpívali spoleně s CHristinou Aguilerou nebo One More Night, Sugar, Maps, Payphone a mnoho dalších. Jejich písničky mám moc ráda a často je poslouchám.

Popových zpěváků jsou mraky, a tohle je výběr jen trošky z nich. :)