Hudební žánry

Je jich hodně, ale máme sedm základních: ROCK, POP, JAZZ, METAL, LIDOVÁ HUDBA, KLASIKIA a ELECTRONICA.

 ROCK- Je jedním z hlavních žánrů populární hudby. V rocku často účinkuje elektrická kytara. Typickými rockery jsou třeba AC/DC nebo Led Zeppelin.

POP- něco o popu se dozvíte, když si přečtete článek Pop music, neboli pop na téhle stránce(https://teenager5.webnode.cz/news/pop-music-neboli-pop/)

JAZZ- je americký hudební styl, který vznikl smísením afrických a evropských hudebních stylů. Jazzisté většinou nejsou tak známí jako ostatní umělici. Jazzisté jsou třeba Tony Bennett nebo Louis Armstrong.

METAL- je druh hudby, který se vyznačuje hlasitým a zkresleným zvukem. Metal nejextrémnější hudební žánr, z hlediska hlasitosti. Metalový umělec je například Ozzy Osbourne, anebo skupina Metalica.

ELECTRONICA- je širší název pro hudbu s elektronickými prvky. Do písně jsou dávány uměle nahrané zvuky  nejčastěji pomocí počítače.

LIDOVÁ HUDBA- v písních se zpívá  přirozených lidských potřebách a přáních, nejčastěji o lásce, práci a přírodě. Typickým umělcem je Jaromír Nohavica.

KLASIKA- někdy taky vážná hudba, je široké a dost nepřesné označení pro evropskou hudební tradici a hudební formy z ní odvozené, do které se dnes řadí hlavně období renesance, baroka, klasicismu a romantismu